miércoles, 27 de noviembre de 2013

La otra crónica: Torrent

Desde la web del NB TORRENT:

Cuattro CBC Castellón 76 - NBTORRENT 75

El partit va començar d'una manera molt sospitosa: no havien transcorregut ni 3 minuts del primer quart quan un dels àrbitres xiulà una tècnica a la primera de canvi i sense motiu aparent al jugador franquícia local, que només li havia recriminat  amb prou educació una falta sofrida i no xiulada. Terrible auguri quan et trobes amb aquestos regals tant d'hora…

Els castellonencs no defenien massa, però és que els torrentins encara defenien menys, així que ambdòs equips es dedicaren a ficar punts alegrement. Amb més encert Castelló que Torrent, que no estava acostumat a aquest tipus de joc. Al descans, 44-35.

Aleshores, els visitants s'alçaren del llit i a la fi començaren a posar en problemes als locals, que ja no feien cistella en absolutament cada possessió, com ocurria a la primera meitat. Tal va ser la millora en el joc dels de taronja que al final del tercer quart ja havien remuntat. L'últim quart començà en la mateixa tònica, encara que Torrent va concedir algunes faltes inútils i els locals gaudiren de bonus més de la meitat del període. Els visitants es posaren 60-69 a falta de 5 minuts i Castelló només anava sumant gràcies a faltes regalades, de vegades pels jugadors de Torrent, de vegades pels àrbitres, que havien posat el llistó massa baix en la part del camp on defenien els visitants. Tot i així, s'arribà a l'últim minut amb 74-75. El jugador nº13 de Castelló va agarrar clamorosament del braç al base torrentí, amb la intenció de fer falta ràpida per tallar una penetració perquè no tenien bonus, com va admetre el propi jugador castellonenc després del partit, gest que li honra. Tothom va veure com estirava del braç al jugador visitant, excepte els àrbitres. Castelló va fer cistella en la següent jugada, mentre que el tir de la victòria final per als torrentins se'n va sortir de dins.

Com sempre es diu, els àrbitres no fiquen cistelles ni fan taps ni agafen rebots, però li ho poden posar molt difícil o molt fàcil a un equip i ahir a la nit li ho posaren prou fàcil al Castelló, els jugadors i l'entrenador del qual no tenen cap mena de culpa per aquest tracte de favor, clar està. No obstant, en una situació final tan agitada com aquesta, on els jugadors dels dos equips foren molt respectuosos els uns amb els altres, l'actitut del públic local, principalment un grapat de progenitors, va perdre els nervis amb un comportament inusual i lamentable. Un grup d'aquestos senyors no va tindre altra manera de celebrar el triomf del seu equip que insultar i provocar des de la grada als jugadors torrentins, que prou tenien ja amb el robatori del que acabaven de ser víctimes. Un comportament que, amb tot el respecte pels altres esports, és més propi d'un camp de futbol de segona regional que d'un partit de bàsquet.